Design

Aevotec är framtagen i samarbete mellan båtkonstruktör och fiskefantast. Den har inte tagits fram för att kunna sälja båtar utan bygger på att en båt motsvarande denna inte finns för spöfiske. Den är extremt stabil för sin storlek och tar inte in vatten på durken trots att sex personer står på ena sidan.

Den är lättdriven för att kunna hålla ner bränsleförbrukningen inomskärs men ändå en bra sjöbåt.

Den har extra tjockt material i botten för att tåla stryk i grunda vatten. Trots det har den vattentäta sektioner och klarar av att efter en total fyllnad av båten ( till exempel vid en kapsejsning) helt dränera sig själv på under 3 minuter.

Alla delar är valda med omsorg så att fiskelinor inte ska fastna i båten utan vara så mycket i vattnet istället.

Relingen är avpassad för att samtidigt ge en säker båt göra så att man står stabilt vid fisket och når ner till vattenytan.

För att kunna sitta i lä vid transport har den extra dörrar som skydda mot väder och vind. Dörrar som kan lyftas bort då dessa inte behövs.

Aevotec är lätt att själv anpassa efter egna behov även efter köpet för den som vill. Med sina möjligheter till att sätta fast egengjord utrustning och även reling som passar fisket så det lätt att sätta sin egen prägel på båten.

 

Titta också på Generalarrangemanget så förstår ni varför det är en bättre båt. Finns att se här.